Adakah anda menjual ikan?

Harap maklum bahawa pembekal kami hanya dapat menghantar sebilangan kecil haiwan hidup ke cawangan terpilih.

Di manakah boleh dibeli;

  • Pelbagai jenis ikan hanya terdapat di The Pet Safari MyTown Shopping Mall sahaja.
  • Untuk melihat haiwan tersebut, sila rujuk lokasi cawangan dan hubungi staf cawangan untuk mengesahkan jenis spesies yang ada.

Berikut adalah beberapa maklumat mengenai ikan untuk memberi anda mengenali mereka dengan lebih baik!

Ikan adalah antara haiwan peliharaan yang paling popular kerana warnanya yang cerah dan pelbagai spesies yang boleh dipilih. Di antara banyak spesies, guppies dan ikan emas secara umumnya kuat dan tahan terhadap pelbagai keadaan akuarium. Ini bergantung pada persekitaran akuarium yang sihat.

Sifat keperibadian

Walaupun ikan mungkin tidak mempunyai keperibadian yang jelas seperti kucing atau anjing, ikan mempunyai ciri-ciri yang luas. Kajian menunjukkan bahawa ikan sangat dipengaruhi oleh rakan sebayanya, yang menunjukkan bahawa interaksi sosial adalah jelas. Kerumitan keperibadian mereka juga diperhatikan di pelbagai spesies, bahkan dalam spesies yang sama.

Walau bagaimanapun, terdapat keperibadian utama bagi setiap spesies ikan. Contohnya, ikan barb dikenali sebagai semi-agresif dan tidak boleh disatujan dengan ikan-ikan berkaki panjang. Mereka dinasihatkan untuk berada dalam kumpulan sekurang-kurangnya 6 untuk menjalin hubungan baik. Sebaliknya, guppies dan ikan mas biasanya mesra ketika diletakkan bersama dengan spesies masing-masing.

Harus diingat bahawa, ikan yang berbeza dalam spesies yang sama dapat bertindak balas terhadap tekanan dan rangsangan secara berbeza. Selain itu, spesies yang berbeza memerlukan parameter air yang berbeza-beza (mis. PH, KH / GH, suhu) untuk berkembang. Oleh itu, anda harus mengetahui perangai setiap ikan untuk memutuskan samaada mereka dapat hidup bersama secara harmoni. Ini juga akan menunjukkan kesesuaiannya dengan gaya hidup dan tabiat anda.

Data Biologi (Fakta ringkas)

Jangka hayat: dari 1 - 12 tahun (bergantung kepada spesies)

Kematangan seksual: bergantung pada spesies

Saiz dewasa: bergantung kepada spesies

Jenis air: air tawar / air masin (bergantung kepada spesies)

Parameter air : bergantung pada spesies

Adakah artikel ini membantu?
0 daripada 0 mendapati ini berguna

Artikel dalam seksyen ini

Hantar Permintaan
Sila lengkapkan borang ini dan kami akan kembali secepat mungkin.
Cari kami di WhatsApp
Jika anda lebih suka untuk menghantar mesej kepada kami melalui komunikasi mudah alih, sila berasa bebas untuk menghantar teks kepada kami di +6010 312 9877!